ITIL® Capability stream - Planning, Protection and Optimization (Blended Learning)

Denna ITIL (2011) Capability-utbildning kombinerar kurs i klassrum med On Demand-material för att ge dig en djup förståelse om it-tjänster och de processer, roller, funktioner och aktiviteter som behövs att utforma kvalitativa it-tjänster.

Kursen behandlar roller, ansvar, metoder, implementation, utmaningar, kritiska framgångsfaktorer och risker. 

Utbildningsform

Utbildningen hålls i formatet "Blended Learning", vilket innebär att lärarledd kurs kompletteras med Online-utbildning. Utbildningen består av tre dagar lärarledd kurs som delar merparten av sitt innehåll med denna, ITIL Lifecycle Stream - Service Design, A248 med tillhörande kursmaterial tryckt form. Denna kompletteras med online-utbildningen "ITIL® Capability Stream: Planning, Protection and Optimization" som du går igenom i din egen takt när det passar dig.

Utbildningen med dess material förbereder dig för, och berättigar till, att skriva certifieringstest för båda professionerna.

Kursledaren är ITIL-ackrediterad, arbetar även som konsult och delar med sig av sin praktiska erfarenhet.

Addskills Cornerstone Group is a Licensed Affiliate of ITpreneurs, which is a PeopleCert® Accredited Training Organization (ATO) for the ITIL Capability stream - Planning, Protection and Optimization Course.

Målgrupp

För dig som vill vet allt om de processer som behövs för att utforma och leverera effektiva it-tjänster. Kursen bygger i huvudsak på Service Design-steget och riktar sig till it-arkitekter, samt it-medarbetare som behöver ha djup förståelse för processer, roller, funktioner och aktiviteter relaterade till utforming av flexibla och kvalitativa it-tjänster. Kursen förbereder dig både för ITIL-test Planning, Protection & Optimization Certificate samt Service Design. ITIL® är ett registrerat varumärke ägt av AXELOS Limited. Swirl logo är ett varumärke ägt av AXELOS Limited.

Förkunskaper

ITIL foundation-certifikat. Kursmaterialet är skrivet på engelska.

Ämnesområden

 • Service Management som koncept, dess värde och innehåll.
 • Capacity Management-processens syfte och mål. Förmågan att skapa förutsättningar för rätt kapacitetsnivå.
 • Availability Management-processens syfte och mål. Förmågan att skapa förutsättningar för att möjliggöra överenskomna krav på tillgänglighet.
 • IT Service Continuity Management-processens syfte och mål. Förmågan att hantera it-tjänsterna i katastrofsituationer.
 • Information Security Management-processens syfte och mål. Förmågan att hantera krav på informationssäkerhet och skapa en säkerhetspolicy.
 • Demand Management-processens syfte och mål. Förmågan att på strategisk nivå hantera kommande behov för nya och befintliga it-tjänster.
 • Roller och ansvar för processer och aktiviteter
 • Metoder, implementation och överväganden
 • Utmaningar, kritiska framgångsfaktorer och risker
 • Praktiska tips
 • Kursdeltagarnas frågor

Boka kursen

Boka din plats redan idag.

Om kursen

Pris: 25 450,00 kr

exklusive moms

Längd 3 dagar
Kurskod AK6222

KompetenskortKompetenskort gäller på denna kurs

Boka kursen

Välj ort och kursstart

lc LiveClass innebär att kursen hålls som en lärarledd interaktiv onlineutbildning.

27 januari

18 maj

Kunduppgifter